ГОЛЕМИНИ НА ПРСТЕНИТЕ

Водич на големини

Без разлика дали веќе ја знаете вашата големина и барате некои нови совети или немате идеја од каде да започнете,
овој водич ќе ви помогне да ја пронајдете совршената големина секој пат!

ПРОНАЈДЕТЕ ЈА ГОЛЕМИНАТА НА ПРСТЕНОТ КОЈА ВИ ОДГОВАРА

Користете го ова упатство за да го пронајдете дијаметарот и обемот на внатрешниот простор на прстенот, а потоа споредете ги информациите со табелата на оваа страница и пронајдете ја соодветната големина за вашиот нов Pandora прстен.

Дијаметарот се однесува на должината на права линија што минува низ центарот на внатрешниот дел на прстенот.

Ќе ви требаат: • Прстен кој ви одговара • Линијар

ЧЕКОР 1

Најдете стар прстен што ви одговара

ЧЕКОР 2

Прстенот се потпира на линијар и го мери дијаметарот на кругот, т.е. на внатрешниот простор низ кој минува прстот

ЧЕКОР 3

Ако вашиот прстен е со неправилна форма, тогаш измерете ја најкратката линија низ внатрешниот простор низ кој минува прстот.

Измерете го обемот на прстот.

Ќе ви требаат: • Парче хартија широко 5мм • Молив • Линијар

ЧЕКОР 1

Исечете лента хартија со ширина од 5 мм.

ЧЕКОР 2

Одвиткајте ја лентата околу прстот каде што ќе стои прстенот, а за попрецизно мерење, затегнете ја хартијата поцврсто.

ЧЕКОР 3

Проверете дали хартијата е правилно завиткана и затегната околу прстот, а потоа со молив означете каде се преклопува крајот на лентата.

ЧЕКОР 4

Измерете ја должината на лентата за хартија од почеток до местото каде што сте ја означиле. Забележете ја должината во милиметри.

ПРСТЕНИ

Големина на прстенот Дијаметар Волумен
44 14 mm 44 mm
46 14,6 mm 46 mm
48 15,3 mm 48 mm
49 15,6 mm 49 mm
50 16 mm 49 mm
51 16,2 mm 51 mm
52 16,5 mm 52 mm
53 16,9 53 mm
54 17,2 mm 54 mm
55 17,5 mm 55 mm
56 17,8 mm 56 mm
57 18,1 mm 57 mm
58 18,5 mm 58 mm
59 18,8 mm 59 mm
60 19 mm 60 mm
62 19,8 mm 62 mm
64 20,4 mm 64 mm

Изберете големина на прстен што одговара на најдебелиот прст на кој носите накит.

Ако ги нижете прстените, изберете големина на прстен поголем за еден број за да оставите малку простор околу прстот.