Нарачки

Производите може да ги нарачате по пат на  интернет, на веб-страницата: www.pandorashop.mk

Со една нарачка може да се нарачаат максимално пет (5) исти производи или артикли.

Сите нарачки подлежат на ограничени количини, во согласност со количината на производи на лагер. „Пандора“/„Pandora“ ќе ги извести клиентите колку што е можно поскоро за евентуалниот недостиг од одредени производи или артикли.

„Пандора“/„Pandora“ го задржува правото целосно или делумно да ја одбие нарачката или правото да бара исплата на аванс за вредноста на нарачката ако детектира послаби платежни можности на потенцијалниот купувач.

 

Упатство за правење нарачки

За да купувате во онлајн-продавницата „Пандора“/„Pandora“, препорачливо е да се регистрирате. Може да купувате во онлајн-продавницата „Пандора“ и без да се регистрирате.

Процесот на регистрација е едноставен:

Кликнете на полето „Пријави се“, на врвот на која било страница, а потоа, на полето „Регистрирај се“.

Ќе се отвори нова страница каде што треба да ги внесете Вашето име и презиме, е-пошта и лозинка.

На новата страница изберете дали сакате да се регистрирате како физичко или како правно лице и внесете ги деталите за испорака. Полињата означени со ѕвездичка (*) се задолжителни. Означете го полето „Се согласувам со политиката за приватност“ доколку се согласувате со политиката за приватност и изберете ги начините на кои сакате да бидете контактирани. Кликнете на „Следно“.

Успешно се регистриравте.             

 

Купување

Изберете ги производите или артиклите што сакате да ги купите. До секоја ставка има копче „Додај во кошничката“ – кликнете на неа и изберете ја количината. Предметот ќе биде додаден во Вашата кошничка.

Во секое време, со кликнување на полето „Кошничка“, на горниот дел од страницата, можете да видите колку производи или артикли имате во кошничката и колкава е нивната вкупна цена. Во цената не се вклучени трошоците за испораката. Сите цени на страницата се изразени со вклучена наплата на данокот на додадена вредност (ДДВ).

Ако сакате да го откажете купувањето на производот, кликнете на полето „Х“ веднаш до него и производот ќе биде отстранет од кошничката.

Откако сте ги одбрале сите артикли што сакате да ги купите, кликнете на „Мојата кошничка“ и ќе бидете пренасочени на нова страница со содржината на Вашата кошничка. Ако имате промотивен код, можете да го внесете на оваа страница. Кликнете на полето „Следно“, на дното од страницата. Потврдете ги деталите за испораката или внесете нови податоци ако сакате производот да биде доставен на друга адреса.

Во овој момент нудиме испорака преку курирската компанија „Фалкон логистикс“ ДОО – Скопје, на територијата на Република Северна Македонија.

Овде можете да видите колку чини испораката на Вашата нарачка. Во цената е вклучен и данокот на додадена вредност (ДДВ).

Кликнете на „Следно“.

Начинот на плаќање можете да го изберете на оваа страница.

Ако се регистриравте како физичко лице, можете да изберете еден од трите начини:

– Плаќање при испорака – му плаќате на курирот, во готово, кога тој ќе Ви ја  достави нарачката.

– Уплаќање со уплатница во пошта или во банка.

– Плаќање со картичка – со избирање на оваа опција ќе бидете пренасочени кон безбедниот портал на давателот на плаќање со картички C Pay / Комерцијална банка и притоа потребно е да ги следите упатствата.

Доколку се регистриравте како правно лице, Вашата нарачка можете да ја платите преку жиро-сметка. По приемот на нарачката, ќе Ви бидат испратени инструкции за плаќање/профактура.

 Кликнете на „Следно“.

Прифатете ги условите за купување со кликнување на полето пред „Се согласувам со условите за купување“

Кликнете на „Прати налог за плаќање“.

Вашиот процес на нарачување сега е завршен.

На адресата за е-пошта што ја оставивте за време на регистрацијата, ќе добиете потврда за нарачката со спецификација на нарачаните производи, цените и трошоците за испорака.