ГОЛЕМИНИ НА ЃЕРДАН

Водич на големини

Без разлика дали веќе ја знаете вашата големина и барате некои нови совети или немате идеја од каде да започнете,
овој водич ќе ви помогне да ја пронајдете совршената големина секој пат!

КАКО ДА ЈА НАЈДЕТЕ ВИСТИНСКАТА ДОЛЖИНА НА ЃЕРДАН

Совршената должина на ѓерданот е многу индивидуална, но има неколку начини да откриете која должина најмногу ќе ви одговара. Користете ги упатствата подолу за да ја пронајдете вашата нова омилена должина на ѓердан.

Ако веќе имате ѓердан со саканата должина, можете да го измерите за полесно да одредите која големина да ја изберете. Постојат два начини да се измери ѓердан.

Ќе ви требаат: Мерна лента или линијар Ѓердан што ви се допаѓа

ОПЦИЈА 1

Измерете ја целата должина

Поставете го ѓерданот на рамна површина во права линија. Измерете го од едниот крај на затворачот до другиот и забележете ја должината.

ОПЦИЈА 2

Мерете го кога е закопчан

Ставете го ѓерданот зад затворено копче на рамна површина и измерете ја неговата должина од едниот до другиот крај. Потоа дуплирајте го тоа мерење и запишете го.

Ако немате ѓердан да го користите како референца, можете да користите мерна лента или парче врвка за да ја одредите соодветната должина

Потребно ви е:Мерна лента или линијар КонецПенкало или маркер

ОПЦИЈА 1

Користи флексибилна мерна лента

Ставете флексибилна мерна лента околу вратот како ѓердан, прилагодете ја на саканата должина и забележете го мерењето.

ОПЦИЈА 2

Користете парче врвка

Ставете врвка околу вратот како ѓердан, поставете го на саканата должина и означете со молив или маркер каде се спојуваат краевите. Потоа измерете ја врвката и забележете ја должината.

Ѓерданот чокер не треба да ве стега околу вратот, туку да ви биде удобен. Користете ги упатствата подолу за да ја пронајдете големината на вашиот врат, а потоа додадете 2-4 инчи или 5-10 cm , во зависност од големината што ја сакате.

Ќе ви треба: Мерna лента или линијар Конец

ОПЦИЈА 1

Користи флексибилна мерна лента

Поставете ја флексибилната мерна лента удобно за да ја одредите големината на вратот. Додадете уште 2 инчи или 5 cm за да ја пронајдете големината на вашиот ѓердан.

ОПЦИЈА 2

Користете парче врвка

Ставете парче врвка околу вратот. Означете каде се спојуваат краевите на врвка и измерете ја должината. Додадете 2 инчи или 5 cm на големината на вратот за да ја пронајдете вистинската големина на ѓердан.

ЃЕРДАНИ

Големина на ѓердан Сантиметри
38 38
40 40
42 42
45 45
50 50
60 60
65 65
70 70
75 75
80 80
90 90

Чокерот Pandora доаѓа во само една големина и е целосно прилагодлив со силиконски подесувач .

Ѓерданите Pandora ME доаѓаат во само една големина и не се прилагодливи.