ВРАБОТУВАЊЕ

СТАНЕТЕ ДЕЛ ОД ТИМОТ

PANDORA е основана 1982 година со едноставна идеја да ги славиме жените, нудејќи им можност за лично изразување преку нашиот универзум на висококвалитетен и современ накит по достапни цени. Денес Pandora стана еден од најголемите светски брендови за накит, присутна во повеќе од 100 земји на шест континенти. Pandora дизајнира, произведува и продава рачно доработен и современ накит од високо квалитетни материјали по достапни цени.

Pandora брендот во Македонија е популарен избор за обележување на посебни моменти. Со 4 малопродажни места во Македонија на најпопуларни локации, Pandora има развиено силна поврзаност со љубителите на накит. Pandora е бренд кој се грижи за своите вработени со тоа што им помага да ја разберат целната група, но и во развивањето лични вештини за да го остварат посакуваниот резултат.

Заради ширење на обемот на работата а со цел појачување на нашиот тим СФ1 Клипс Дооел Скопје, бара соработник кој ќе ги претставува производите на овој бренд на високо ниво, на позицијата:

Клучот за успешност на оваа позиција е:

 • Постигнување на утврдени продажни цели
 • Нудење услуга на високо ниво во секој момент
 • Декорација на продавницата во склад со стандардите
 • Изработка и анализа на извештаи во склад со барањата на компанијата
 • Усогласеност на сите активности со правилата на компанијата

Би и дале можност на личност кај која ќе препознаеме дека:

 • е комуникативна, доверлива и одговорна
 • има развиени вештини за продажба со минимум 1 година работно искуство во малопродажба
 • ориентирана е кон купувачите
 • има развиени компјутерски вештини
 • има познавање на англиски јазик

Zaposlenima nudimo:

 • Стабилна работа
 • сигурна плата
 • Rad u prijatnom radnom okruženju sa profesionalnim i motivisanim timom
 • Работа во пријатна средина
 • Можност за вработување на неопределено работно време
 • Слободен ден за Вашиот роденден

Клучни одговорности:

 • Реализација на поставените продажни цели и KPI за малопродажниот објект
 • Подобрување на резултати преку контрола, организација и координација на работните активности на малопродажниот објект
 • Менаџмент на продажниот тим Постојано подигање на стандардот на оперативно извршување со цел да се зголеми продажбата и профитабилноста
 • Имплементација на визуелен идентитет на брендот, кампањи и стандарди за VM (visual merchandłsing)
 • Директна продажба, пакување и наплата
 • Креирање на анализа и известување во согласност со барањата на компанијата
 • Водење сметка за влезните пресметки за ажурноста на целата документација на малопродажниот објект
 • Спроведување обука за продажниот тим (on boarding, продажни вештини, познавање на VM,производи, политики и процедури на компанијата)
 • Следење на перформансите на продажниот тим усмерување и преземање корективни мерки по потреба
 • Развивање на продуктивно работо опкружување и негување на соработката со други сектори од компанијата

Посакувани вештини и искуство:

 • Минимум средно стручно образование
 • Искуство на слични или исти работни места
 • Развиени продажни вештини и ориентација кон клиенти
 • Ориентација кон постигнување на продажните цели
 • Изразени комуникациски вештини и управување со луѓе
 • Изразена иницијатива и проактивен пристап во работата
 • Точност и етика во работата
 • Развиени способности за ефективно планирање и организација
 • Познавање на работа со компјутер (Microsoft Office пакет)
 • Активно познавање и употреба на англиски јазик

Што нудиме

 • Професионална обука според највисоките стандарди на брендот Pandora
 • Подобрување во областите на продажба и декорација и можност за професионален развој
 • Работете во пријатна работна средина со професионален и мотивиран тим
 • фиксни примања со можност за остварување бонуси за постигнати месечни цели
 • Слободен ден за вашиот роденден
 • Можност за неопределено работно место

Pridružite se Pandora timu, gde ćete dobiti priliku da radite sa sjajnim ljudima koji dele vašu strast prema vrhunskoj modi i nakitu. Iskoristite šansu da postanete deo istinski originalnog globalnog brenda, i mogućnost da učite i napredujete u svojoj karijeri.

Клучни одговорности:

 • Подобрување на резултати преку контрола, организација и координација на работните активности на малопродажните објекти
 • Управување со тимот за продажба и континуирано подигнување на стандардите на оперативно извршување со цел зголемување на продажбата и профитабилноста
 • Асистирање на менаџерот во отворањето и примопредавање на малопродажните објекти како координација со други функции (ИТ,логистички операции, финансии, итн.)
 • Координација и контрола на сите промотивни и продажни активности
 • Редовни посети на малопродажни објекти, контрола и подобрување на изложеноста на артиклите во продавниците
 • Контрола на документацијата во продавниците на малопродажба
 • Обезбедува примена на визуелниот идентитет на брендот и имплементација на кампањи и VM(visual merchandising) стандарди
 • Контрола на залихи и предложување количини за нарачка на накит со цел оптимизирање на залихите
 • Контрола на потрошувачката и нарачки на ПОС материјали
 • Координација и учество во e-commerce активности, контрола на планираните кампањи и почитување на законските прописи.
 • Контрола и анализа на трошоците на малопродажните објекти, следење на пазарот и идентификување на конкурентите и аргументирање на предложените мерки за подобрување
 • Редовно доставување на статистички извештаи, анализа на други извештаи по барање на менаџментот
 • Примена на процедурите и политиките на компанијата
 • Воспоставување соодветна организација во согласност со оперативниот план (ОП) и упатствата за брендот Pandora
 • Постојана комуникација со вработените на малопродажните објекти, редовна контрола на работата во малопродажните објекти
 • Избор на кандидати, развој, мотивација и управување со продажниот тим со цел да се постигнат врвни перформанси и резултати
 • Спроведена обука за продажните тимови (како да се продава, знаење за производи, услуги на клиентите. VM, политики и процедури)
 • Следење на работата на продажниот тим, давање насоки и преземање корективни мерки по потреба
 • Развој на таленти и планирање на наследник за позиции во малопродажба
 • Придонесува за ефективна тимска работа преку соработка со сите оддели на компанијата
 • Учествува во попис во продавниците и врши нивна контрола
 • Ги извршува зададените задачи поврзани со развојот на малопродажните мрежи и развојот на малопродажниот тим како што е наведено од претпоставениот.
 • Имплементација на доделените проекти во согласност со договорениот распоред и планираните рокови
 • Надзор и контрола на завршените обуки на е-платформата

Профил на кандидатот:

 • Силна работна етика со позитивен став за работа
 • Задолжително познавање на Англиски јазик
 • Искуство во малопродажба ќе се смета за предност
 • Висок степен на систематичност, точност и одговорност
 • Изразена проактивност, посветеност и независност во работата
 • Флексибилност и приспособливост кон предизвиците

Она што го нудиме:

 • Можност за работа во динамична средина со исклучителен тим на луѓе
 • Професионален развој и обука
 • Можност за вработување на неопределено
Придружете се на Pandora тимот!

Доколку сакате да работите во динамична средина, ви одговара работа во смени и се препознавте себе во описот на овој конкурс, ние би сакале да ве запознаеме.

Ве повикуваме да ја пополните контакт формата подолу и да ни ја испратите својата кратка биографија.

Контактирани ќе бидат сите кандидати за кои ќе заклучиме дека би уживале да работат со нас.

Среќно!

Избери…

Контакт информации