Нашите занаетчиски вештини

Pandora свет

Нашите занаетчиски вештини

Со секоја нова колекција на Pandora качуваме
уште повеќе скалила во дизајнот и изработката на накит.

Многу раце, со љубов

Секое парче накит од Pandora поминува во просек низ 25 пара раце за време на процесот на изработка. Секое парче што го носите е направено со љубов.

Факти: 1 од 3

Постапка
изгубени
восок

Pandora користи древна техника на изработка - „процесот на изгубен восок“ за да создаде метални делови од нашиот накит.

Факти: 2 од 3

Изработка на поголем
број на парчиња

„Процесот на изгубен восок“ е совршен за производство во големи размери, бидејќи е и економичен и достапен.

Факти: 3 од 3

За сите детали

Фините детали изгледаат убаво на лиениот накит и затоа „процедурата за изгубен восок“ е совршена за сложени, но и минималистички креации.

Истражете

Рачно изработени со интегритет

 

Дом на занаетчиство

Благодарение на добрата инфраструктура и лесниот пристап до суровини и добавувачи, Тајланд е идеално место за изработка на накит. Горди сме што обезбедуваме безбедни и здрави работни услови за повеќе од 11.000 вработени во два модерни производствени капацитети во Тајланд.

Високи стандарди

Тесно соработуваме со нашите добавувачи за да се осигураме дека тие ги исполнуваат нашите етички стандарди во областа на човековите и работничките права, влијанието врз животната средина и фер и чесни деловни практики.

Обележување на металното јадро со печати

Сите парчиња накит Pandora се означени со поштенски марки - еден печат или серија на печати кои се втиснати на парчиња благородни метали за да го означат основниот метал.

Слични статии