За накитот Pandora

СФ1 Клипс ДООЕЛ е член  на  СФ1 групацијата,која е генерален и ексклузивен дистрибутер на данскиот бренд за накит  Pandora за Балканските земји и Молдавија. На секое наше продажно место добивате сертификат за автентичност со кој потврдуваме дека накитот кој го купувате е оригинален Pandora накит. Секое парче Pandora накит е рачно доработено и изработено од талентирани и врвни Pandora мајстори, кои создаваат современ, елегантен и женствен накит од сребро 925, злато 585 и нашите единствени блендови на метали -  Pandora Rose i Panodra Shine.

Секое парче Pandora накит е рачно доработено и создадено од високо квалитетни материјали.

За Вашиот накит секогаш да изгледа убаво, ние Ве советуваме секогаш да го отстранувате накитот пред спиење или физичка активност. Исто потребно е да го чувате одвоено од друг накит како би избегнале гребење на истиот.

Максимално да се избегнува контакт со било какви хемиски средства или солена вода, бидеќи тоа го нарушува изгледот на накитот, во тој случај накитот ќе потемни и ќе го изгуби својот сјај. Се препорачува накитот да се полира со мека ткаенина за полирање за да го одржи својот сјај, но имајте предвид дека на овој начин нема да се отстранат физичките оштетувања и гребнатинки.

Pandora МЕ претставува колекција од минијатурни приврзоци кои можете да ги стилизирате на некоја од Pandora Me белегзиите, ѓерданите или на Pandora МЕ брош, како и колекција од минијатурни обетки кои се продаваат засебно, по една. Приврзоците од Pandora МЕ можат да се носат на белегзиите и ѓерданите од  Pandora МЕ и ESSENCE колекциите. Pandora МЕ приврзоците не се компатабилни со белегзиите и ѓерданите на колекциите Moments и  Reflexions.