Пандора за UNICEF

Помогнете им на младите да блеснат

Преку иницијативата Charms for Change, која ја поддржува работата на UNICEF ширум светот, љубителите на накитот Pandora можат да се обединат и да ги поддржат децата ширум светот, да ги следат нивните страсти и да го исполнат нивниот потенцијал. Ќе играме важна улога во зајакнувањето на младите од следната генерација. Покажете ја вашата поддршка и помогнете му на UNICEF да им даде можност на младите луѓе и децата ширум светот да ги остварат своите соништа и да направат нивниот ум да свети.

Носи ја својата поддршка

Благодарение на вашата досегашна поддршка, собравме 6,2 милиони долари за UNICEF и им помогнавме на децата ширум светот да имаат посветла иднина давајќи им можности да ја следат својата страст и да го изразат својот потенцијал.

Со поддршка на Pandora, UNICEF обучи 25 тутори и 15 едукатори во Гватемала да користат алтернативни комуникациски платформи, како што се апликациите и социјалните медиуми, за да ги надминат образовните проблеми предизвикани од пандемијата.

Во Кина, Pandora го поддржува UNICEF да им помогне на 336.000 ученици од 500 училишта да добијат подобро физичко образование, додека 120.000 ученици и 6.000 наставници имаат корист од програмите за социјално и емоционално учење на UNICEF.

Во Непал, Pandora ги поддржува иницијативите на UNICEF да им помогне на ранливите деца и адолесценти да развијат вештини и да создадат промени не само во нивните животи, туку и во нивните заедници. Во 2020 година, UNICEF можеше да им помогне на 2.000 деца да пристапат до клучните образовни услуги кои им помагаат да напредуваат и да го достигнат својот целосен потенцијал.

„Најди ја својата светлина“

Ви го претставуваме нашиот нов приврзок во лимитирано издание Pandora за UNICEF посветен на потенцијалот на секој млад човек ширум светот. XX од секој продаден приврзок е дониран за програмите на UNICEF ширум светот. Направен од стакло кое свети во темнина, емитира светлина дење и ноќе, покажувајќи дека без разлика каде се наоѓа детето во светот, секое дете може да дозволи неговиот потенцијал да блесне.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ПРОИЗВОДОТ

Стилизирајте со...

Мали привезоци, големо влијание

Заедно ги поддржуваме децата од целиот свет да го добијат образованието што го заслужуваат и да ги остварат своите соништа - да продолжиме да даваме. Еден приврзок може да плати за: 6 училишни чанти, 804 пенкала или 54 тетратки за училница. Учествувајте во промените и помогнете им на младите луѓе од целиот свет да блеснат со тоа што ќе си го подарите овој симболичен приврзок на себе или на некој близок.

Приврзоци кои носат промени

Ова специјално партнерство им овозможува на љубителите на накитот Pandora да ја покажат својата поддршка за UNICEF и неговата работа да му помогне на секое дете да преживее и да напредува. Нашата цел беше да ја поддржиме работата на UNICEF да допре до повеќе од 10 милиони деца и млади луѓе до крајот на 2021 година и да им дадеме можност да учат, да се изразат и да најдат работа во иднина. Досега дониравме 6,2 милиони долари на UNICEF, што му помогна на UNICEF да допре до 17 милиони девојчиња и момчиња до денес. Нема да застанеме тука. Со вашата поддршка, ќе продолжиме да им помагаме на младите ширум светот да го достигнат својот потенцијал.

Поддржете ги младите: за секој приврзок „ Pandora за UNICEF “ продаден помеѓу 7 април 2022 и 7 јули 2022 година, Pandora ќе донира 15 евра од продажната цена по приврзок за работа на UNICEF за деца и млади, вклучително образование, родова еднаквост, свесност за правата , програми за лично зајакнување и граѓански ангажман.

Non-endorsement
Поддршка UNICEF не поддржува ниту една компанија, бренд, производ или услуга.
Корисниците на Сликите што се користат се лиценцирани за комерцијална употреба. Децата прикажани во филмот не се корисници на програмите на UNICEF.

Слични статии