Универзум
01.03.2021.

Израда накита Pandora

Вештина на изработка и одржливост

Pandora Музите се група на жени со кои имаме слични вредности и цели. Ги поканивме во нашите работилници во Ламфун, Тајланд кои поседуваат LEED сертификат, да ја откријат приказната за нашиот накит. На патувањето имаа можност да дознаат повеќе за нашата врвна изработка и одржлив процес.

Pandora музите исто така уживаа во процесот на изработка на накитот заедно со нашите мајстори за да имаат подобра слика за високото ниво на вештина и внимание кои се потребни за создавање на секое парче накит. Ова искуство им даде можност да видат како е да се биде дел од Pandora семејството.

 

Рачно доработен накит со гордост

 

"Бев изненадена од вниманието кое Pandora го посветува на своите вработени. Навистина верувам дека кога ќе направите безбедно работно место каде што владеат почит и поддршка, луѓето имаат можност да  напредуваат и лично и професионално", Халима Аден

"Нешто што навистина ми го привлече вниманието е тоа што златото и среброто доаѓаат од рециклирани извори. Тоа покажува колку Pandora се грижи за планетата и нашата животна средина", Ларсен Томпсон

"Вештината на изработката на Pandora накитот е посветена на деталите, техниката и убавината. Сега Pandora накитот кој го носам го гледам во сосема поинакво светло", Маргарет Џанг

Слични статии

29.
Feb.
2024.
Универзум
02.
Feb.
2024.
Универзум