Почитувани љубители на накитот PANDORA, добредојдовте во нашата веб-продавница PANDORA! Ве покануваме да се запознаете со нашите нови колекции и да се инспирирате! Уживајте!

Почитувани љубители на накитот PANDORA, добредојдовте во нашата веб-продавница PANDORA! Ве покануваме да се запознаете со нашите нови колекции и да се инспирирате! Уживајте!

Keith Haring x Pandora

Комбинација на уметност и накит


Таа конечно пристигна! Ти ја претставуваме колекцијата Keith Haring x Pandora. Нашата прва уметничка соработка сега е во продажба и ги поврзува светот на уметноста и накитот повеќе од кога било досега.

За уметникот


Динамична сила во Њујорк во 1980-тите, Keith Haringa брзо постигна меѓународна слава со неговото влијание врз уметноста, културата и модата, кое оттогаш постојано расте. Непосредноста и директноста на сликите на Haringa и познатите симболи што тој ги создаде за да ги пренесе суштинските концепти – мир, љубов, еднаквост и сочувство – станаа универзално признат визуелен јазик.

Обединети во уметноста


Запознај ги оние кои го поместуваат светот и ги прекршуваат правила и најди инспирација за креативни комбинации. Од новопечените рапери и брејкденсери до скејтбордисти и клабери, овие пионери од Њујорк ја отелотворуваат заразната енергија на тоа време кое ги обликувало најпознатите дела на уметникот.

Trenutno nema komentara

Слични статии

25.
Oct.
2022.
Универзум
25.
Oct.
2022.
Универзум