Испорака
31.08.2020.

Испорачан ми е погрешен производ/мојата пратка е нецелосна, што да направам?

Доколку ја примите нарачката и при отворање на кутијата заклучите дека испорачаните производи  не се совпаѓаат со Вашата нарачка , или податоците на сметката не се точни, Ве молиме да испратите е-маил порака на: info@pandorashop.mk.